Când se efectuează proiectare sisteme de alertare efractie?

Proiectare sisteme de alertare efractie se efectueaza atunci cand se doreste a se evita sanctionările după cum urmează:

  1. cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, contravenție pentru instalarea fără proiect a sistemelor tehnice de pază și alarmare împotriva efracției.
  2. desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat ori fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Art. 56

Art. 28 In proiectele de executie a constructiilor destinate producerii, pastrarii sau detinerii unor bunuri ori valori importante sau a lucrarilor de modernizare, modificare si transformare a acestora trebuie sa se prevada construirea sau introducerea mijloacelor de protectie mecano-fizice si instalarea sistemelor tehnice de paza si alarmare impotriva efractiei.

Art. 67. (1) Asocierea masurilor si a mijloacelor de siguranta prin introducerea mijloacelor mecanofizice de protectie si a sistemelor de detectie, supraveghere si alarmare se face in baza analizei de risc la efractie, elaborata in conditiile art. 2.